tisdag 20 september 2016

Ny tomt bearbetas

D19 avtäcks

Berghäll till vänster. D19, östra delen.
Det är roligt att fler tomter börjar bearbetas. Idag hände det på D19. Översta lagret med mossa och stubbar skalades av. I östra delen av tomten, där garaget skall stå kom en bred berghäll fram. Vad det betyder skall snart visa sig, men marknivån ligger väsentligt under vägens nivå här, mellan en halv och en meter uppskattar jag det till. Ledningsgraven hamnar i västra delen av tomten. Man får räkna med sprängning, om man tänker på hur det såg ut där vägen ligger. Berget låg på 70-80 centimeters djup, och det lär inte räcka.

Fick lite information om huset som skall ligga här, ett mycket speciellt hus. Åttkantigt tydligen. Det förvånar mig inte, då Trivselhus är i den branschen, att göra hus i modets framkant.
C14 uppfylld.

De verkliga hjältarna är de som jobbar nere i Hjortronlandet på Anna-Stavas gata och på tomten C14. Jag har sett "långtradarna" med stenkross, och allt som fraktats hit. Nu ser uppfyllnaden klar ut, efter 1,5 veckors arbete. Nu går det att gå vidare mot att göra grund för huset.

Uppe på Katitzis blir det lite sprängning av på Guldtuppen, E3. Inte är det mycket till berg som sticker upp, men tillräckligt för att behöva spränga. Några få kubik, men det tar förstås tid och kostar lite pengar.
D15. Garage närmast och husgrund ställs i ordning för gjutning


På D15 har ByggPro inte stött på några motgångar ännu, och allt görs klart för gjutning under morgondagen. Den första lilla motgången är att betongen kommer först på fredag.

Då kommer också byggsatsen till garaget, där lite mer oerfarna byggare skall arbeta.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vi bygger på D19. Huset blir inte åttakantigt, som tur är. Det blir inte heller särskilt speciellt. Bara två huskroppar i "modern stil".

    SvaraRadera
  2. Bra! Jag blev nästan orolig. Det var markbearbetaren som gav sin bild av hur huset såg ut. Han lät klart imponerad av det moderna formspråket.

    SvaraRadera