söndag 11 september 2016

Avskalat i Hjortronlandet

Avskalad lerjord på en tomt i kvarteret Hjortronlandet.

Bloggens utsände, Tomtfarfar, fick stifta närkontakt med den avskalade leran. Det är bara att erkänna, spåren i botten av gropen tillhör Tomtfarfar. Ibland är inte arbetsförhållandena helt tillfredsställande, men produktionen måste skötas och då tas ingen hänsyn till en stackars reporter. Tuff arbetsgivare!

Annars är det både tillfredsställande och roligt att det händer något här i änden av Anna-Stavas gata. Vid besöket i kväll trodde jag nog att det var C14, men det bör ha varit C13, eftersom det finns bygglov där. Hur som helst, på någon av de tomterna är leran avskalad.

Berghäll i bakre, södra delen av tomten.
Det finns berg här. Det framgår av båda bilderna. men det är ändå svårt att bedöma om det behövs någon sprängning. Berget reser sig 80-90 centimeter över bädden i dess bakre del, men behovet av sprängning avgörs av var huset skall stå, och sockelhöjden i förhållande till berget. I vilket fall är inte berghällarna ett stort hinder även om viss sprängning tillgrips.

Däremot var det säkert nödvändigt att skala bort lerlagret här, precis som nu har skett. Här skall förmodligen markduk ut och jag gissar på en grusfyllning ovanpå detta. Det lär snart visa sig.

Det är alltså aktivitet på flera håll. Är detta en del av den "organiserade" avtäckningen inför sprängning, eller gällde åtgärden bara en enskild tomt? Det vet jag inte än, men det lär visa sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar