söndag 4 september 2016

Blir ByggPro först?

Här på D15 - Katitzis gata startar bygget om en vecka
 Mycket troligt är att vi ser samma sak på område 2 som vi hade på område 1. Det blir ett platsbygge som startar aktiviteterna. ByggPro kan få samma roll här som Ersmarks Bygg hade på nedre området. Måndag 12:e september är grävskopan på plats, och tomten röjs av för att förbereda grundarbetet. Senare under 1:a veckan skall förhoppningsvis grund för hus och garage kunna gjutas.

Tomtägaren beställer i morgon måndag inkoppling av el från Skellefteå Kraft. Allt blir då klart för start uppe på berget. På tal om berg blir detta första testen på sprängbehovet. Högst troligt kan man inte helt komma undan, men förhoppningsvis handlar det inte om omfattande sprängning här. Inga kringboende att ta hänsyn till ännu iallafall.
Tomten sedd från nordbväst

Kanske startar uppförande av garage innan huset påbörjas. Garaget är en byggsats som beställts av Lundqvist Trävaru AB i Öjebyn, en byggnad på runt 60 kvm. Vid intresse kan jag ge lite erfarenheter av offertarbete, inköp och fortsatt service runt garagebyggsatser. Så långt vill jag bara påpeka att denna firma är mycket flexibel.

Det är inte säkert att byggandet av garaget kommer att gå helt problemfritt, då tomtfarfar städslats att hjälpa till under en semestervecka. Vi bör hålla på med det vid månadsskiftet.

ByggPro har inte ansvar för det bygget, annat än att Ola Eriksson kanske ger oss muntra tillrop - och goda råd om något hakar upp sig.

Själva huset bör nog påbörjas samtidigt, eller strax efter. 2-planshuset skall se ut som ett modifierat Eksjöhus Balans. Platsbygge tar tid och man får räkna med framemot april innan allt är färdigställt. Högst troligt att något fabrikshus hinner färdigställas innan. Vi får se.

Naturligtvis jättekul om fler startar redan nu. Jag spanar så gott jag hinner och rapporterar, men det går också bra att lämna en kommentar om planerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar