tisdag 27 september 2016

Form på gång

Så ser det ut på E3, Katitzis gata
Jag nämnde ju att byggherren på E3 vibrerade i beckmörker i går kväll - eller i alla fall körde vibrator. Här kan man se resultatet som det ser nu. En hel del jobb har gjorts idag, då firmabilen för Kåge Bygg och Design uppehållit sig vid tomten. Formen har satts på plats, och nu väntar isolering med mera. Vi kan förvänta gjutning i slutet på denna vecka, eller i början på nästa. Idag lyftes också manskapsboden på plats, och suterränghuset kan snart börja växa upp. Jag tror att vi då kan rapportera om en mycket spännande byggmetod, mer oberoende av vädrets makter. Vi väntar mycket regn i morgon, men på E3 har man valt en metod som fungerar även i regn.

Mitt emot, på D15 har det varit 6 snickare idag. Det låter lite överdrivet, och är det också. Inte antalet, men uttrycket snickare. ByggPro hade 3 riktiga på plats i husbygget, och 3 glada amatörer fanns i garagebygget intill. Ibland amatörerna också Tomtfarfar som är trött ikväll, ovan vid den sortens arbete. Bildbevis på framstegen kommer senare.

När vi lämnade tomtområdet inemot 19, var en grävskopa igång på 4C eller 5C. I vilket fall en tomt utan bygglov. Aktiviteter för gemensam sprängning tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar