lördag 17 september 2016

Intryck från ovan - vecka1

Vid C14

Arbetet har fortskridit på olika sätt på de 3 arbetsplatserna som varit igång under veckan. Nere på C14 har det fyllts på med bergkross, ett stort antal lass. Tomten behöver iordningställas för att kunna börja, och ett gott arbete pågår. En lärdom av detta är att när allt inte är färdigt vid start är det inte lämpligt att:
  • lägga sig ner och sparka och skrika
  • Tänka att detta går inte, och ge upp.
Tvärtom behöver man ta tag i det som skall göras, och göra vad som behövs. Det är vad som pågår här, och jag är säker att resultatet blir bra.

D15
Trehundra meter åt nordost cirklade en drönare över de andra arbetsplatserna idag. Det var byggherren på E3 som ville dokumentera i detta tidiga skede. Där har grävarbetet avancerat neråt, och visserligen stött på berg, men inget som skall störa bygget.

På D15 har ytterkonturen för gjutningen av grundplattan byggts. Isolering som skall vara under plattan finns vid tomten, och före nästa helg väntas gjutning kunna ske.

Kommande vecka väntas också avtäckning av några andra tomter göras, inför möjlig sprängning. Ännu mer aktivitet nästa vecka alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar