måndag 12 september 2016

Bra premiär på Västra Eriksberg


Full aktivitet på båda sidor vägen - på D15 och E3
Premiärdagen för område 2 överträffade mina förväntningar. Det var i alla fall en mini-invasion första dagen. Inte mindre än 3 tomter sjöd av liv.

På D15 förberedde ByggPro för grävning genom att göra markeringar av det område som skall grävas runt hus och garage. Sockelhöjden fastställdes slutligen till 67,3 meter för huset, och 67,2 för garaget. På södra sidan Katitzis gata är marknivån högst här, och i början på den (lediga?) intilliggande tomten D14. Det betyder att uppfyllnaden inte blir så betydande här. Bergförekomsten kan avslöjas i morgon, när grävskopan är på plats.
Grävning på  tomt E3, Guldtuppen

På motsatta sidan gatan var det aktivitet i kvarteret Guldtuppen, på tomten E3. Här togs stubbar bort och markskiktet skalades av. Enligt information skall det byggas ett mycket intressant hus med ytterväggar av betongblock här. Det blir ett suterränghus på tomten. Marken såg fin ut, och några större berghällar syntes inte. Någon byggherre syntes inte heller till, så någon djupare information fick jag inte.

Långt därifrån, vid änden av Anna-Stavas gata träffade jag däremot byggherren själv. Han hade nu lagt ut markduk i sin förberedda grop. Det var på söndagen som grävningen
Fortsatt arbete på C14, Hjortronlandet
genomförts, så han var faktiskt först av alla. Vän av ordning kanske säger att det gills inte, det var tjuvstart, men så kinkigt är det inte. Han visade mig sitt bygglov och ritningar på sitt blivande enplanshus med lite av funkiskaraktär. Han var själv i byggbranschen och skulle driva sitt bygge själv. I februari skall det stå klart.

Ingen sprängning behövs, då sockelhöjden är minst en meter över berget. Däremot blir det stora mängder fyllmaterial som skall fraktas hit. Än så länge hade han inte räknat jättemycket på det, men visst kan det handla om uppemot 1000 kubik, i alla fall innan hela tomten fyllts upp och avjämnats. Många lastbilar blir det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar