onsdag 19 oktober 2016

Vyer från D8

Vy från D8. D15 skymtar genom skogen. Där bakom D2 och D3
Centralt i området ligger tomten D8. Därifrån kan man spana mot de byggkluster som finns, och som tomtfarfar nämnde igår. Bilden ovan visar vyn mot nordost, med huset på D15, och där man skymtar garagetaket. Tempot i bygget kommer att gå ner lite nu. ByggPro skall fokusera på ett hus i Avan, Åbyn under några dagar. Plattan är klar och enplanshuset där skall resas och komma under tak. På D15 är de utvändiga arbetena i princip klara. Idag 19:e oktober målades det en del runt takfot och vindskivor. Byggherrarna blev föräldrar idag, och lär vara borta från bygget någon vecka eller mer.
Här ser man inte bygget på E3 som döljs av D15. Tomten E2 ligger också bakom skogen. Där har husets placering markerats. Det hamnar oväntat nära vägen. Det är inte ovanligt att man vill ha huvuddelen av tomten i söderläge. Placeringen närmare vägen gör dock att man minimerar behovet av sprängning på tomten.
D19 sedd från D8

Tittar man i stället mot nordväst ser man aktiviteterna vid D19. Husgrunden är klar och leveransen av huset kanske på väg. Plattan till garaget är inte gjord ännu.
Det är även en del aktiviteter på intilliggande tomter D20 och D18. Inga bygglov finns på de tomterna.
För D20 har ledningsgraven sprängts upp, vilket förmodligen är enda sprängning som behövs. Det ligger riktigt nära grunden på D19, och förmodligen ville man spränga innan bygget där hunnit för långt.
På D18 behövs en hel del sprängning, men tomtfarfar har inte noterat att den genomförts
Mot väster ser man att nere på C13 och C14 jobbas det på. Plattan är putsad på C14, och ställningar har byggts för bygget. C13 ser också rätt redo ut för att starta husbygget av Älvsbyhuset där. Under sena eftermiddagen hördes sprängsignal från det här hållet, och det gick att urskilja ljudet av salvan. Kan det möjligen vara på D3 det sprängs. Där finns bygglov, och det är rimligt att det skall börja byggas också där.

Nu är det bara en tomt med bygglov där det inte funnits någon aktivitet. Det gäller C11 lite mer mot sydväst. Annars kan vi troligen räkna in 7 byggen i vinter, med C11 skulle det bli 8.

Jag har tidigare redovisat ett bygglov för 13D, eller Silverarken 10. Det är fel. Hitta.se lurade mig, och redovisade fräckt ett datum när jag betalade för informationen. Kommunen säger att bygglovet inte är klart där. Annars får jag inte mycket klargörande information när jag frågar kommunen om varför byggloven sett ut som det gjort. Det är det berömda orakelsvaret som gäller där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar