lördag 15 oktober 2016

Berg på Mätartavlan

Tomten C3 har avtäckts, närmast. I bakgrunden C4 där grävskopan står
Kul att se aktivitet på Mätartavlan. Det är enda kvarteret som legat tyst och stilla tills nu. Tomten C4 i kvarteret Sänkhåven hade avtäckts tidigare, och nu även grannen, C3 på Mätartavlan.

På båda tomterna skall suterränghus byggas, och båda uppvisar berg, men det ser olika ut. Extremt taggigt och ojämnt på C4 och ganska jämt avrundat på C3. Det har nog ingen större betydelse, utan det viktiga är hur det påverkar byggandet. Berget på C3 ser inte ut att utgöra något svårt hinder. Ganska långt frän vägen och rätt lågt liggande. Däremot hindrar det när ledningsgraven skall byggas. Det blir alltså sprängning även här

Arbetet med avtäckning och sprängning har avancerat framåt. På D20, längst upp på Katitzis gata har ledningsgraven sprängts ut - tror jag. På D18 har det borrats, men jag tror inte det sprängts ännu. Borraggregatet är inte tillnärmelsevis så stort som det Skanska använde vid vägbygget, men det viktiga är att det gör jobbet. Vi får se om sprängarbetet på dessa tomter handlar om veckor eller månader.

Den idoge byggherren på C14, som själv driver sitt byggprojekt har gjutit sin stora grundplatta, och kan fortsätta sitt husbygge.

En tomt ytterligare har köpts. Det gäller E2, där aktiviteterna skall starta snart. Totalt 6 tomter köpta alltså.

Bygglov:
Tomtfarfar försöker hålla reda på bygglov, och hålla bloggen uppdaterad om dessa. Det är jättesvårt. Tron var att de skulle anslås tydligt på Post och inrikes tidningar under tomtbeteckning. Det gör de inte. Anslagen där från Skellefteå Kommun är hur otydliga som helst. Två av tomterna som hittills noterats har hetat Skellefteå 5:1 - Var är det?   Ett bygglov har inte anslagits alls. Senaste bygglovet D13, Silverarken 10, upplyste Hitta.se om. Det har heller aldrig anslagits i Post och Inrikes tidningar.

Allt detta skapar en stor osäkerhet. Plötsligt kan bygglov dyka upp som Tomtfarfar inte alls känner till.

Eftersom man nu skall hålla reda på även Skellefteå 5:1, kan meddelas att det skall byggas en containerbyggnad för gaslager.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar