fredag 28 oktober 2016

7 veckor. Fokus på D15

D15 i  eftermiddagssol i dag
Efter 7 veckor ser "ByggPro:s" hus ut så här. Skalet är i princip färdigt. Ställningarna nedmonterade. Väggarna är isolerade. Takavvattning på plats, FTX-aggregatet monterat, liksom en hel del av ventilationsdragningen. Idag blåstes lösull in i taket över övervåningen. Vad som ännu saknas exteriört är taket över bron, men det skulle man ändå inte sett då bilden visar husets baksida.

Garaget vid sidan om har byggherren åtagit sig att montera själv. Han har stora problem att hinna med proffsen i huset, särskilt som det också blev lite föräldraledighet. Även där är det möjlighet att isolera taket, vilket sker till veckan. Fönster sätts in, och invändig isolering skall göras. Utvändigt blir det samma fasadmaterial som i huset.

Återgår vi till huset är det ett anslående hus, med mer traditionellt utseende än flera av de närliggande husen. Grundidén kommer från Eksjöhus Balans, modifierad till 177 kvadratmeter. Garaget på cirka 60 kvadrat.

I övrigt händer inget dramatiskt i området just nu. Fortfarande är det bara 3 hus som byggs, tre stycken platsbyggen, men aktivitet på framförallt ytterligare 3 tomter. Totalt 6 alltså, vilket också är de 6 tomter som köpts. I två fall inväntas husleverans, och på den 6:e och sista, E2, görs grunden till huset från Skidstahus.

Ett 3-planshus (2 + suterrängvåning), ett 2-plans och 3 enplanshus. Beträffande Älvsbyhuset vet inte Tomtfarfar om det är ett eller två plan. Större andel enplanshus här än på område ett så långt.

Nu har det hänt något när det gäller bygglov. Anslaget kom idag. Tomtfarfar återkommer med en rapport om det, förhoppningsvis under helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar