fredag 7 oktober 2016

I bergets hjärta

Avtäckning av D6 i kvarteret Silverarken
Några tomter väntar på sprängning. Där har man avtäckt berget. Nu har D6 avtäckts, och vi befinner oss här på hälleberget, i bergets hjärta. Efter sprängning kommer man här att ha en mycket solid grund att bygga hus på. Kan man spara delar av berg i dagen kan det dessutom vara riktigt dekorativt på tomten. Det skall byggas suterränghus på D6.
D3 ledningsgrav

Det finns ett bergigt område här. På D3 som också är avtäckt reser sig berget i öster eller nordost, och det fortsätter nog sedan upp hela vägen mot D6 som nu avtäcks.

Jag antydde tidigare att ledningsgraven på D3 kanske inte behöver sprängas. Nu när den är framgrävd är det tydligt att sprängning behövs även där.
D20, ledningsgrav

En annan ledningsgrav som synar berg är den  på D20, den jag tidigare kallat hockeytomten. Här uppe är det nog inga andra sprängbehov, men det kan behövas en salva i graven.

Oftast har berget på område2 tydliga åsar som går i sydvästlig/nordostlig riktning. Nere på C4 är åsarna spetsiga eller som  tandade. Längre upp blir rundningarna allt mjukare, vilket man kan se på D18 till exempel.

Återigen, de som avtäcker nu och låter spränga gör ett mycket klokt val.

Uppdatering januari -17 : Utan tydliga hållpunkter bedömde jag att detta var D6. Ganska snart ändrade jag uppfattning till att den aktuella tomten är D8. Det innebär också att det inte är ett suterränghus som skall byggas här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar