torsdag 27 oktober 2016

Tak på C14


Fuktigt väder idag. Inget regelrätt regn men luften var bemängd med dugg. 100 procent luftfuktighet - minst!

I det vädret kom det upp tak på C14, det massivt stora enplanshuset. Minst 4 personer jobbade där när Tomtfarfar fotograferade. De yngre var uppe på taket och seniorerna på marken. Tomtfarfar känner igen detta. Balansen blir inte bättre med åren, och markkontakt är alltmer eftersträvansvärt.

Byggherren på C14 tillhör 2-skiftjobbarna som bloggen nämnde igår. De som själva bemannar flera skift per dag. Det viktigaste nu är att få huset under tak så att inte trä och annat står öppet för vätan. Kanske dämpas arbetsinsatsen till något mer rimligt när taket är klart och konstruktionen är säkrad mot vädrets makter. Näste vecka ser ut att bjuda på någonting nytt, snö!

Att själv bygga sitt hus är en dröm för många. Bara ett fåtal kan genomföra den. Byggherren här, och den som var i fokus igår tillhör detta fåtal. Det krävs alltför mycket av kunnande, kraft, uthållighet, planering - you name it - för att fler skall kunna göra så. Dessa byggherrar finns båda i anslutning till byggbranschen, och har god insyn i byggande. Insatsen de lägger ned är ändå värd all respekt.

Om man tittar närmare på bilden ser man att balkarna till huset på C13 ligger på plats. Älvsbyhuset kommer och byggs upp som hus på mycket kort tid. Det ser ut som att det inte dröjer länge innan leveransen.

Snart kommer alltså de första husleveranserna av fabrikstillverkade hus. Troligen kommer Trivselhuset på D19 först, innan Älvsbyhuset levereras. Med den byggteknik som Älvsbyhus använder kommer det huset att vara färdigt först, med inflyttning senast i januari kan man gissa. För övriga hus som byggs nu handlar det mer om mars-april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar