tisdag 18 oktober 2016

Byggen i kluster

Myrjorden avskalad på D2. I bakgrunden D3 i kvarteret Vintermyren
Det är speciellt hur byggena flockar sig i grupper. Just nu ser det ut som 2 gruppbildningar med minst 200 meters mellanrum.

I anslutning till bilden finns ett av dessa kluster i slutet av Anna Stavas gata ledda av C14, som startade direkt tomterna blev tillgängliga eller dagen innan. Nu är plattan gjuten och har putsats upp. Under veckan börjar det nog resa sig någonting här. I juni beviljades byggloven för de 2 tomter som skall härbärgera Älvsbyhus, nämligen C13 och D3, nästan rakt över vägen. Här kan man säga att C13 verkar se rätt klar ut att kunna ta emot huset. Det sätts säkert på en krypgrund med balkar. D3 behöver sprängas av innan vidare byggnation är möjlig.

För D2 på bilden finns ännu inget bygglov, så vitt tomtfarfar vet.

Det andra klustret finns på Katitzis gata. Här är det grannarna E2, E3 och D15 som utgör grupperingen. För D15 är skalet klart och E3 jobbar sig uppåt från suterrängvåningen. E2 verkar vara på gång med att göra grunden när som helst.

Som en ensam satellit ligger D19 ett 100-tal meter väster om de andra byggena på Katizis gata. Här har plattan för huset gjutits. Enligt tidigare plan skulle huset från Trivselhus kommit idag. Förmodligen är leveransen skjuten någon dag på framtiden, Nu börjar det ändå se möjligt ut att sätta upp huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar