torsdag 6 oktober 2016

Taklagsfika på D15

Kaffe med dopp efter att taket lagts
Ola säger att seden försvunnit. Tomtfarfar frågade om ByggPro hade någon docka som såg ut som Gustav att hänga ut, om det inte bjudits något när taket lagts, men tydligen finns inte den seden på samma sätt längre.

Hur som helst. Taket har rote och papp. Vindskivorna är på plats. Hög tid för taklagsfika alltså. Det är faktiskt bara 2 veckor sedan formarna göts. ByggPro har hållit en osannolik hastighet.
Snickarna Kalle och Ola

Under ledning av Ola Eriksson har huset rests. Kalle har varit med mest hela tiden. En tredje snickare som jag glömt namnet på har varit med några dagar. Olas son Oliver var med en lördag när formarna byggdes.

Det finns säkert många dugliga snickare i Skellefteå. För snickeriarbeten vill Tomtfarfar ha Ola Eriksson med. Det skapar lugn och tillförsikt. Jag hörde berättelsen om en gammal uv i branschen som räknade upp tre duktiga snickare i Skellefteå. Ola Eriksson var en.

Skellefteå Kraft - äntligen på bild
Vad händer mer i området. Jo Skellefteå Kraft var här, djupt försjunken inne i elcentralbyggnaden. Det hjälpte inte. Strax efter var 3 personer där, och en bil från en annan elfirma var parkerad utanför.

Fullt ut vet jag inte vilken skruv de letar efter. Vad jag vet är att en Janne Burlin på kommunen utlovat att gatlysena skulle börja fungera om allt var bra i kontrollen redan i tisdags. Inga lysen har synts än. Kanske skall fler trängas in i kuren innan det funkar.

Mer då: *
  • Idag göts på E3. Nu startar det spännande bygget.
  • Ser ut som det kommit några montörer till D19 och påbörjat formarbetet.
  • C14 - jobbar på. Får berätta mer vad som händer i formbygget där.
  • C13 - ler/myrlagret är avskalat.
  • C4, D3 och D18 är just nu de tomter som väntar på sprängning. Bara D3 har bygglov.
  • Ny tomt bearbetas av Nordlunds, jag får meddela beteckning och utfall senare
Skall väl tillägga att ByggPro förmodligen inte kommer att hålla samma furiösa tempo hela tiden. De har även andra jobb att titta till. Nu var det viktigt att få huset fuktsäkrat, och det kommer nog att jobbas på nära en vecka till på samma sätt med taktegel och fönster bland annat, sedan kan värme sättas in och bygget torkas ut lite innan arbetet går vidare.

Finns det chans för andra byggen att komma ikapp? Knappast!


Fler bilder från innevarande vecka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar