tisdag 27 december 2016

God fortsättning på Västra Eriksberg

Skogsvy ner mot Anna-Stavas gata

Det mesta andas ännu julfrid på berget, när Tomtfarfar vandrar genom skogen. Snötäcket är tunt och skaren gör att det går att promenera nästan överallt. Ett par centimeter julsnö föll, men inte mer.

Visst har det kommit igång en del arbete. Som vanligt är man mest idoga på E3 och C14.
Vintermyren närmast, och Hjortronlandet på södra sidan Anna-Stavas gata

Vid kvarteren Vintermyren och Hjortronlandet byggs det i mellandagarna på C14. Det jobbas också på tomten C11. Både annandagen och idag arbetade en grävskopa där.

Närmast på bilden är grunden till D3. Om bara en vecka kommer ett Älvsbyhus att monteras där.
D19, vackert belyst av solen

Huset på D19 vilar lugnt under mellandagarna - i alla fall den första. Hantverkaren från Boden behöver sin ledighet, och hans husvagn är nu obebodd. Huset tar emot solens strålar ,med sitt höga läge.

Här står byggnadsställningarna ännu kvar. Vid E2, huset från Skidstahus som levererades samma dag, har byggnads-ställningarna redan tagits bort.

D15 och E2 längre norrut
För ett fabriksbyggt hus är det vanligt att snickeriarbeten i huset utförs i huvudsak av en hantverkare. Så har man inte arbetat i E2, utan det har varit ett team från Silje-Bygg som arbetat där.

Huset som inte syns på någon bild är faktiskt områdets största. E3 har växt till ett landmärke på Västra Eriksberg. Det tarvar en egen artikel, som kommer senare.

God Fortsättning!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar