torsdag 8 december 2016

Ett Älvsbyhus på plats

Första Älvsbyhuset monterades upp idag
Så kom det då äntligen. Första Älvsbyhuset. Balkgrunden på C13 har legat färdig en längre tid, och Tomtfarfar har också under lång tid förutspått att leveransen är nära förestående. Idag hände det till slut.

Huset är ett vinkelhus i ett plan. Det är Älvsbyhus modell Ägir. Klicka på namnet så ser du mer information, men huset är 145,7 kvadratmeter stort med 5 rum och kök.
Här skall takstolarna sättas på plats

Vi får alltså ett enplanskluster här i slutet av Anna-Stavas gata, då detta hamnar granne med det stora enplansprojekt som redan byggts på i drygt 2 månader.

Det kan mycket snart komma ytterligare ett Älvsbyhus. Tomten på D3, ett stenkast bort ser så väl iordninggjord och balkgrunden är klar. Dock är tomten ännu inte köpt, om man skall tro kommunens kartor.

Tomtfarfar får erkänna att just den tomten, D3, var en tidig favorit vid tomtvalet. Det sätt som grunden placerats och grundens storlek i förhållande till tomtens yta gör all heder åt denna tomt under berget. Troligen handlar det om ett 1,5-planshus, eftersom Älvsbyhus inte tillverkar 2-planshus. Snart kommer vi att kunna se vad som skall levereras hit.

2 kommentarer:

  1. Kul att du känner som vi med tomtval och placering👍Kan garantera att tomten är betald och att ett 1,5 plans hus ska levereras v.1 Mvh D3

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra. Kände på mig att kommunens karta var felaktig, vilket jag också antyder i texten.
    https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1O-JoR3A_11VuFVYzHAkiQzGXZbI&hl=sv&ll=64.76397408188389%2C20.95524599999999&z=16

    Läste förresten på om 1,5-planshus och ser att även Älvsbyhus erbjuder så kallat förhöjt väggliv. Har skrivit lite om det i senare inlägg

    SvaraRadera