måndag 19 december 2016

Så var hösten 2016

De båda gatorna där de flesta husen skymtar
Visst är det så att många försöker få ihop årskrönikor den här tiden på året. Tomtfarfar vill gärna vara först ut bland dessa och summerar lite av det som hänt under hösten, och när det hände.

I början av september var Skanska och underentreprenörer relativt klara med att vägar, vatten, avlopp el och bredband med mera. Då skulle alla hugade husbyggare starta.


  • Det var måndag 12 september som byggverksamheten startade på område 2, och det var på tomterna C14, D15 och E3. Det var två "självbyggare" och lösvirkeshuset som byggs av ByggPro på D15. Här kan du se vad som hände 12:e september.
  • Tisdag 8 november var nästa bemärkelsedag. Två fabriksbyggda hus (block med ytterväggar klara) levererades samma dag, och trängdes om utrymmet längs uppfarten på Katitzis gata. Husen kom från Trivselhus (D19), och Skidstahus (E2). Händelsen renderade denna bloggpost.
  • Ytterligare en månad senare kom första Älvsbyhuset till C13. Torsdag 8 december monterades volymhuset, och bloggen kunde rapportera på detta sätt.
Bild från Anna-stavas gata. D19 och D15 skymtar genom skogen.
Detta är alla påbörjade hus fram till nu, alltså sex stycken. Fler tomter har bearbetats, och nästa husleverans kommer om ett par veckor.

Jämförelsen ovan är inte riktigt rättvis vad det gäller tider. För de första 3 husen ingår tomtberedning och byggande av grund, som tog mellan 2 veckor till drygt en månad.

Ändå intressant att det sist levererade huset förmodligen blir det först inflyttade. De volymbyggda husen är kanske enklare, men har framförallt mycket kortare tid till färdigställande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar