tisdag 13 december 2016

Nytt bygglov på Katitzis gata

Västerut på Katitzis gata, på D18 finns det nya bygglovet
Lucia idag, och område 2 har varit tillgängligt i 3 månader. Nu är det dags för byggloven att rulla in. Många kommer till skott och andra backar ur. För de som bestämt sig kommer byggloven anslås.

Anslaget i PoIT som visar att enbostadshus och garage skall byggas på D18
Det var igår den 12:e som bygglovet kungjordes, men det beviljades redan i torsdags den 8:e. Det här var en av de mest populära tomterna vid tomtvalet i februari 2015. Redan dagen efter att första tomten, D20, tilldelats/valts, valdes denna tomt torsdagen den 12.e februari. I vilket fall var det då som uppdateringen gjordes att tomtvalet var gjort.

Tomten valdes alltså som andra tomt, och så vitt Tomtfarfar vet så var det samma tomtägare då som nu. I det här inlägget har Tomtfarfar fantiserat om vilka hus som skall byggas, och av vem. Fantasierna berörde även D18. Vi får se hur verkligheten blir.

En del förberedelser har gjorts på tomten. Trots att det är en solid berghäll här blir det inte sprängning för husgrunden. Hällen ligger tillräckligt djupt för att bara skapa ett stabilt underlag för huset. Beijer har den aktuella reklamen - stabilt sedan 1915. Tomtfarfar kan försäkra att den här berghällen var stabil långt tidigare.

Låt oss ändå anta att platsbygget på D18 kan börja i mars/april som tidigast. Inflyttning september 2017?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar