tisdag 20 december 2016

Norlund Bygg nominerade för pris

Suterränghus under uppförande av Norlund Bygg
Det var under förra veckan som nyheten kom i Norran att Norlund Bygg nominerats till "Årets hållbara företag" i Skellefteå. Tillsammans med företagen Elecosoft och Skellefteå Kraft tävlar man om priset. Se artikeln här.

Det var redan i somras som Tomtfarfar kände behov av att ta reda på vad Norlund Bygg var för något. Flera kunder i område 1 valde den lokala fabriken. Vad kunde ligga bakom detta? Det reportaget från juli finns här.

Långt innan Tomtfarfar blev Tomtfarfar var han Nyföretagarkonsult först hos Utvecklingsfonden och senare Almi. Därav en del av intresset. Sverige och Skellefteå behöver företag som vill växa. Alla husfabriker måste inte ligga i Småland, och speciellt hus som byggs i Skellefteå behöver inte med nödvändighet tillverkas 100 mil bort.

Många företagare är rädda för tillväxt. Företagandet är ofta en personlig födkrok och det får räcka. Så inte unge Peter Norlund. Företaget växer så det knakar, och har länge varit i kraftig tillväxt.

Tillväxt är inte problemfritt. En fast, fix och färdig resurs kan planeras. Ett företag stadda i kraftig utveckling gör det svårare att planera in alla objekt.

Tomtfarfar har hittat ett par tänkvärda uttryck att tillämpa på Peter Norlund och Norlund Bygg:

"Det samlas inte damm på den som är ute i blåsväder."

"Om du tänker för länge på nästa steg kommer du att tillbringa livet på ett ben"

Att agera, att leda innebär alltid ett risktagande. Bara den som ingenting gör, riskerar aldrig att göra fel.

Tomtfarfar är full av beundran inför vad Peter Norlund åstadkommit med sitt företag, och passar på att önska lycka till i "tävlingen", med önskan att det går hela vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar