fredag 23 december 2016

Julfrid över Västra Eriksberg

Västra Eriksberg, område 2 julen 2016

Solen flödar, precis som den gjort under så många dagar i december i år. En mild månad har det varit. November bjöd på snö och även kalla perioder, men denna månad har vädret varit bra.

Det är Jul. Julefriden lägrar sig över området. Det är ingen som bor här, och än lär det dröja ett par månader innan någon flyttar in. Det har funnits en "bofast" person här under en dryg månad, men inte nu. Vid D19, som skymtar genom skogen har det bott en snickare/husmontör från Boden i sin husvagn, i alla fall på veckorna.
D19

Det har varit hektiskt sedan september för några. En far och farfar (som Tomtfarfar) sa idag att han hoppades på vila, rekreation och gemenskap med familj under helgerna framöver. Han tycktes ha set behovet hos sina närstående att få tillfälle att vila upp sig efter att ha jobbat hårt med att bygga.

Det byggs flera stora och rymliga hus här. Det får vi spegla mer av framöver. Julen berättar om människor som inte kunde få husrum och fick bo i ett stall. Därför har vi julkrubbor i många hem.

Tomtfarfar önskar alla bloggens läsare en riktigt fridfull jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar