onsdag 8 februari 2017

Sol, bygglov och lediga tomter

E3 i februarisolen. Längre bort E2 skuggad av D15 på andra sidan gatan.
Visst är det underbart med solens återkomst. Området badar i sol, och särskilt uppe på Guldtuppen som drar till sig solljuset som en magnet. Det mäktiga huset på E3 har befriats från ställningarna och framgår i all sin prakt. Notera de enorma ljusinsläppen från öster.

Bygglov till 8:e februari i område 2:



























April 2016 och januari 2017 gett oss flest bygglov. Sexton bygglov är ändå inte mycket att hurra för 2 år efter att tomterna fördelades. Kön av tomtintresserade var ihålig, minst sagt. Kom ihåg att det finns totalt 41 tomter i området. Nu finns fler tomter där bygglovet torde vara på gång. Det gäller C15, D14 och D16 bland annat. Naturligtvis kan saker tillstöta som kullkastar planerna för de som tänkt bygga
Blå markeringar är lediga tomter 8:e februari

Och mycket riktigt så dyker det nu upp helt lediga tomter.
Här är det C2 och C7 som är blåmarkerade, och därmed lediga att boka. C2 på 850 kvm och C7 på 1001. C2 är avsett för suterränghus, medan C7 skall ha ett "vanligt hus"





Uppdatering 9:e februari.

De lediga tomterna är nu upptagna igen.
Vem har bokat dessa?
Är det någon som har för avsikt att bygga?
Det skall inte betraktas som en "mänsklig rättighet" att boka en tomt här i området.
Den som bokar tomter i detta område bör redan vara rätt långt framme i sin byggplanering. Nu får man kort tid på sig, och det går knappast att starta från noll om man inte kan ägna heltid åt sitt projekt i så fall.
Tomtfarfar hoppas aldrig se dessa rutor blåa igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar