fredag 3 februari 2017

I skuggan av område1

Utsikt ner mot område 1 idag

Det var en gråmulen dag idag. Frånvaron av sol tog bort mycket av ljuset. En effekt är att inga skuggor uppstår.

Sju hus har vi sett uppföras i område 2 sedan september. Bara ett av dem är klart. Två av husen har inga andra upphovsmän än sina ägare. De har stått för idéerna och gör det mesta arbetet själva. Ett är ett platsbygge som ByggPro leder. Utöver det har vi hus från Trivselhus, Skidstahus och Älvsbyhus. Det är i alla fall fem hus som man kan sätta någon företagsstämpel på.

Fem månader efter öppnandet av området. Fem månader efter byggstart. Inte en enda av de många aktörer som var verksamma i område 1 har synts till här. Alla aktörer så långt är nya aktörer.

Vad skall vi dra för slutsatser av att byggherrarna här velat hitta nya samarbetspartners? Betyder det något, eller tyder det på något? Tyvärr gör det nog det. Det finns skuggor från vad som hänt där nere som kastas uppför berget och påverkar det vi ser nu. I tidigare inlägg har Tomtfarfar betonat vikten av att välja rätt i dessa viktiga affärer. Att ta reda på företagens historik, och dra lärdom av det. Det finns tecken som tyder på att just precis det sker.

Nu kommer vi ändå att få återseenden. Eksjöhus kommer även här, och även Myresjöhus. De åtföljs av snickare/montörer. Det valet kan vara lika viktigt som val av fabrikshuset. Även här börjar byggherrarna veta vad man vill ha i de fall husfabriken samverkar med flera lokala firmor.

De vi redan sett här uppe kommer i flera upplagor. Älvsbyhus var gånger två. Skidstahus gör en trippel. ByggPro kommer att bygga ännu fler hus här. I huvudsak nya aktörer i nya området alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar