tisdag 14 februari 2017

Kartorna berättar

Boknigskartan för Område 2 idag.
Kartorna berättar mer än man kan tro. Informationen till den här kartan är "Lediga tomter är blåmarkerade, bokade tomter är rödmarkerade och sålda tomter är bortplockade"

Låt oss titta på de bortplockade, sålda tomterna. De på övre gatan är byggprojekt som varit i gång sedan länge. E3 och D15 startade direkt i september. E2 och D19 var fabrikshusen som levererades samma dag, den 8:e november, där leveranserna proppade igen vägen. D15 och E2 har en dryg månad eller kanske 6 veckor till inflyttning.

På nedre gatan, Anna-Stavas gata, säger de sålda tomterna än mer. Det gäller de 2 Älvsbyhusen, E13 och D3, där båda snart är inflyttade. Återstående D3 blir klart i februari. Sedan C14 som jobbat på från start med sitt stora enplanshus.

Som synes finns ännu ett hål här. C11-tomten är såld. Det tyder på att bygget är på gång där.

Inom kort dyker det upp ytterligare hål på den här kartan, och på södra vägen. Närmast till är kanske D8, där man nu öst ut stora mängder bergmassor efter sprängning. Avkännare som skall registrera vibrationer finns insatta i husen omkring. Förhoppningsvis uppstår inga skador

Som väntat om Hitta.se
Teorin från igår om att Hitta.se generellt noterar påbörjade bygglovsärenden har stämts av med kommunen. Den verkar stämma helt och fullt. Samtliga 8 tomter som angavs igår har påbörjade bygglovsärenden. Ett par av dem lämnades in i november och resten i januari. Genom Hitta.se kan man alltså få förhandsinformation om vad som är på gång. Vi kan vänta oss att få ett antal färdiga beviljade bygglov i februari och mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar