söndag 12 februari 2017

Överblick och interiörer

Möte på D16. I bakgrunden Trivselhus under uppförande på D19.
Tomtfarfars brukar tala om vad som händer i område 2 på Västra Eriksberg. I stort sett handlar det om att ge en överblick om bygglov, tomtberedning, grundläggning, husresning och liknande. Interiörer hanteras inte i bloggen, utan gränsen går normalt vid husens ytterdörrar. Däremot ute i det fria kan kameran vara i aktion och fånga olika händelser. Ett exempel är mötet som skedde på D16 i helgen. Möjligen var det Eksjöhus representant som var på plats i samtal med den som bokat tomten. Det var i alla fall vad kameramannen trodde.
C1 avtäckt

Under gångna veckan började tomten C1 bearbetas av en grävskopa. Det här är tomten som ligger närmast Ormens Väg. Grannen, C2, var blåmarkerad och därmed tillgänglig kort tid under gångna veckan. Sedan blev den på nytt bokad.




Sprängning genomförs på D8

På samma gata, men nära mitten ligger D8. Det är den första tomten där massiva sprängningar sker. Det har sprängts på E3, D18, D19, D2 och D3 tidigare. Av dem har det varit mest omfattande vid D3, annars är det mest mindre sprängningar för ledningsgrav. Vid D8 behöver det sprängas för hela husgrunden och ledningsgraven. Tomtfarfar bedömde för 2 år sedan att det handlar om 400 kbm här, men en hel del faktorer kan göra att det verkliga behovet är annorlunda.
Bergspredikan i Bibeln betonar att de som bygger på berggrunden är visa. Det ger i alla fall stabilt underlag för huset, Skidstahuset i 1,5 plan som skall sättas upp här.

Sedan 19:e januari har inga nya bygglov tillkommit. Kollade lite med Jonas på kommunen. Han nämnde att några nya intressenter tillkommit sedan deadline i december. Sedan har det kommit in ett antal nya ansökningar också nu under januari och februari, skev han. Vi har alltså mer att vänta.

Interiörer

Tomtfarfar arbetar med överblick. Interiörerna behandlar husägarna själva. Det är vanligen på instagram detta publiceras. Några länkar om sådant damp ner i Tomtfarfars låda.

Några pågående projekt på område 2

Det finns också sådana berättelser från område 1. Det typiska kan var att det handlar om våndan att välja lådknoppar, men problemen kan också anta större proportioner.
                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar