lördag 25 februari 2017

Här händer det

Anna-Stavas gata idag på morgonen
Anna-Stavas gata är den längre gatan i området. Katitzis gata har visserligen fler hus, uppförda eller under uppförande, men så kommer det inte att förbli. Just nu ser "trycket" ut att ligga på gatan på bilden. Ett rätt stort antal tomter har förbereds för byggnation.

Två bygglov har tillkommit, och tre nya bygglovsansökningar har lämnats in. Lika bra att redovisa tabellen:



Det är alltså D12 och C10 som är nya beviljade bygglov. C1, C4 och E1 är nya sökande. Totalt 28 av de 41 tomterna där bygglovet är klart eller på gång.

Nu har faktiskt också det första bygglovet på område 3 beviljats. Nattvandraren 1 är först ut, och tar då samma roll som Silverarken 12 gjorde på område 2. Nästan precis ett år senare också. Bygglovet beviljades 20:e februari.
Knutbrädor på garaget D15

Från överblickar till detaljer. Husägaren på D15 har byggt garaget i egen regi. Det har varit fullt tillräckligt, och alltför svårt att följa tempot hos snickarna i huset. Det blev i alla fall klart så att bergvärmepumpen från Nibe kunde placeras där, och den har varit i drift sedan runt årsskiftet. Målningen är klar invändigt och elektrikern kan slutföra sitt jobb.

Garaget skall slutbesiktas samtidigt som huset om en månad, och det är ett antal kvarvarande jobb som behöver göras. Det blir knappt, men skall nog gå. Förmodligen blir Tomtfarfar involverad i slutspurten.
E5 ledig








Vi har en ledig tomt igen, nu E5. Den enda suterrängtomt på Guldtuppen där det sökts bygglov är E3, områdets landmärke, det magnifika Legohuset. På något sätt verkar det trögt med tomterna här uppe på alldeles utmärkta tomter. Tomtberedningen har generellt varit betydligt enklare här på områdets övre del så långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar