söndag 6 november 2016

Snökaos

Ställningar vid D19, Katitzis gata

Jo, visst kom snön. Varningarna har varit befogade. Det är redan mycket snö, och mer kommer. Det handlar om snökanoner, väder som bildas över öppna havet och ger mycket snö i kustlandet. Värst har det varit närmare kusten och strax söder om Skellefteå. Övre Bäck utanför Bureå rapporteras ha fått 85 centimeter.

Det är inte roligt för husbyggarna. En byggherre sa att snöskottning i bygget tar en timme per dag. Snön yr gärna in överallt och gör det mesta fuktigt. Inget optimalt byggväder.

Just i dessa förhållanden skall 2 hus levereras, kanske 3. På tisdag kommer två nya hus till Katitzis gata. Ett Skidstahus till E2 mitt på gatan, och ett Trivselhus till D19 nära vändplanen. På båda tomterna står ställningar uppställda.

C13, grund i vinterskrud.
På C13, nere på Anna-Stavas gata  är balkarna på plats till det Älvsbyhus som skall levereras. Det ser ut att vara ett vinkelhus, med rätt rejäla mått. Man ser även balkar för garaget, som man kan gissa att det blir väster om huset.

Om Tomtfarfar förstått allt rätt har byggherrarna här för närvarande adress i Linköping, som även varit Tomtfarfars hemstad. Kanske går ett flyttlass norrut till Skellefteå så småningom. Samma väg åkte Tomtfarfar för drygt 35 år sedan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar