tisdag 8 november 2016

Husmontering i vinterlandskap

Skidstahus levereas till E2, Katitzis gata 10.
Andlöst vackert idag. Två hus levererades i ett anslående vinterlandskap. Transportörerna hade tydligen inte samordnat sina leveranser. Vägen var blockerad av första leveransen - SkidstaHus. (Av någon anledning var Tomtfarfar säker på att de skulle vara först). De fick backa ut så att huset från Trivselhus kunde komma fram till D19, Katitzis gata 15.

De som jobbat på E2 har kanske inte alltid följt alla instruktionsböcker eller gjort vad man förväntat, men de har lyckats komma fram till skott på ganska kort tid. Lite imponerad är jag allt av deras lite hemvävda arbetssätt. De bilade istället för att spränga, och gjutningen genomförde de på lite udda sätt i svårt väder. Tydligen arbetade de till 2 på natten vid det tillfället.
Huset på E2 växer fram

Själva huset växer fram, och det verkar gå bra vad jag kunde se vid mitt korta besök. Enplanshus i vinkel. Stående panel. Takstolarna såg ut att vara av traditionellt snitt.

Valet av Skidstahus gjordes delvis genom att byggherrarna sedan tidigare har personliga kontakter med Skidstahus nye ägare.


Huset på D19 ställs upp.
Västerut ser man samtidigt huset från TrivselHus växa fram. Det var transportörerna /montörerna här som berättade hur det gått till på förmiddagen när de kom. De avslöjade också att de som varit först på plan inte var glada att behöva köra ut, men det var enda lösningen.

När jag var där hade de lite problem. Ställningen var lite felmonterad så att ett block inte rymdes. Det är sådant som händer. Allt kan inte alltid gå på räls.

Det här huset har ett annat formspråk vad man kan förmoda. Liggande panel ser man på blocken, och huset har nog mer av funkiskaraktär. Det kommer säkert att pryda sin plats här nära gatans vändplan.
Husblock som väntar på att monteras. D19


Trivselhus är en av Sveriges större hustillverkare, men har inte synts till mycket i Skellefteå. Kul att ett sådant hus hamnade just här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar