torsdag 10 november 2016

En bild av D19

D19 i västra delen av Katitzis gata växer fram
Det går fantastiskt fort att få upp de fabrikstillverkade husen. Från 1,5 hus till 3,5 hus på Katitzis gata går det snabbt. Det halva är E3, där andra våningen nu byggs, eller första kanske det heter ovanpå suterrängvåningen.

Här tittar vi närmare på D19. Den lite mörka bilden gör inte huset full rättvisa, men det ser ut att bli ett hus med spännande och intressant utseende. Markarbetaren som sett ritningen överdrev inte. Tomtfarfar hade heller inte väntat sig annat med beteckningen Trivselhus. Mycket snabbt noterar han också att han fått en del om bakfoten. Detta ser inte ut som ett enplanshus, vilket felaktigt antytts på bloggen tidigare.

D19 sedd från nordväst
Huset är utformat så att det inte är övervåning över hela huset. Västra "flygeln" når bara en våning, vilket syns på andra bilden.

Tomtfarfar grubblar över en  filosofisk fråga.

Behövs arkitekter?

En del av svaret ges i D19. Experter är fortfarande experter. Det finns en anledning att de jobbar just med detta och har specialiserat sig.

När det gäller snickare ser de flesta behovet av skickliga snickare. Av någon anledning gäller inte samma sak för arkitekter. Deras jobb anses nästan vem som helst kunna göra med hjälp av ett ritprogram. Det handlar inte om att man kan vilja rita sitt eget hus, likväl som man vill bygga det. Men om man sätter i system att runda en yrkesgrupp, är det lika bra?

Nåväl, smaken är delad och man kan tycka olika. Det är en rättighet i vårt demokratiska samhälle. Tomtfarfar tycker sig ändå se att ett vackert hus byggs upp på D19.

Snickare skall importeras från Boden till bygget. Trivselhus har haft en lite trög start på den för dem nya marknaden. Husleveransen fick skjutas fram 3 veckor. Nu gäller det att snickarna gör ett bra arbete. Det räcker inte med en vacker exteriör, utan huset behöver få kvalitet rakt igenom.

Kompletterande garage byggs möjligen först till våren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar