onsdag 16 november 2016

Katitzis gata - en framtidsvision

Katitzis gata idag på morgonen
Nu pågår ett febrilt arbete att få färdigt material till bygglov. Inga nya beslut har dykt upp än, utom vad som redovisats på bloggen.

Tomtfarfar tar sig rätten att lämna kampen för dagen och flytta sig ett par år in i framtiden, till november 2018. Hur skulle det kunna se ut om vi går uppför gatan. Vi går i "vänstervarv", som Tomtfarfars bror, ingenjören, brukar rekommendera.

D13, i framtiden?
D13 – Här står ett Eksjöhus, Stil. Ett effektivt hus i 2-plan. Inget sådant hade setts i Skellefteå tidigare. Erik Gustavsson bygg monterade och färdigställde huset. I somras satt familjen ofta på den stora takterrassen som ligger ovanför garage/carport som är sammanbyggt med huset.

D14 – Lite av en dimma när vi passerar, så det går inte att urskilja hur huset ser ut. Påstås vara ett hus som byggts av byggherrarna, med hjälp av släktingar i byggbranschen.

D15 – Tvåplanshuset var ett av de som stod färdigt först. Byggherren byggde garaget själv med viss hjälp. Själva huset byggde ByggPro som platsbygge.

D16 - kan det se ut så här?
D16 – Här står ett Eksjöhus i två plan med klassiskt utseende, inte helt olikt huset på D15. Detta är Eksjöhus Balans med valmat tak. Husägaren är särskilt nöjd med vinkelutbyggnaden mot söder som blivit en härlig matplats. Huset är ett av de senaste som blivit klart.

D17 - Här är gatan tillfälligtvis insvept i en dimma. Det går inte urskilja husets konturer.

D18 – ByggPro byggde även det här maffiga huset på 220 kvadratmeter i 1,5 plan på D18. Med 2 huskroppar sammanbyggda i mitten utgör det en anslående syn.

D19 – Trivselhus har levererat huset som byggdes färdigt för ca 18 månader sedan. Familjen som flyttade hit från Bureå trivs i sitt Trivselhus. Garaget levererades som grundbyggsats senare av Lundqvist Trävaru AB, och har stått färdigt precis ett år.

D20 – Här pågår ännu byggnationer av ett av stans mest spännande hus, tror vi. Det mesta är ännu höljt i dunkel.

Nu vänder vi om och går tillbaka ner längst gatan. Vi tittar alltid åt vänster.

E1 – Här vet vi inte vad vi ser.

E2 – Vinkelhuset i ett plan levererades av Skidstahus, och Silje Bygg gjorde ett snabbt och bra arbete, så att huset blev klart som ett av de allra första på gatan.

E3 – Vi stannar till och beundrar första suterränghuset som byggdes. Stort och rymligt i totalt 3 plan. Inte minst beundrar vi husägarna som klarade byggprojektet i den nya tekniken.

E4 till E6 – Här kom ytterligare suterränghus, men det dröjde. Några är rejält stora. Tuppen sitter liksom på sin pinne här uppe på Guldtuppen. Tyvärr kan vi inte se byggnaderna mer detaljerat.

Tomtfarfar riskerar naturligtvis också att bli mer skumögd med tiden. Två år kan vara lång tid. Det är den förklaring som går att ge åt att vissa saker längs gatan är höljda i dunkel.

Personer med bättre syn och framförallt insikt får gärna bidra med mer information, gärna i kommentarsfältet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar