lördag 19 november 2016

ByggPros gata?

Katitzis gata, eller ByggPros

Vi hade fantasier på bloggen tidigare om hur det kan se ut framåt, men ny information pekar på att ByggPro kommer att bygga mer än Tomtfarfar då indikerade. Ytterligare ett hus på vänstra sidan gatan, kvarteret Silverarken. Möjligen kommer ByggPro dessutom, i alla fall personellt, att vara involverade i ännu ett hus där. "Drygt" 3 hus alltså. Tomtfarfar har också snappat upp att det blir ett hus för firman på Anna-Stavas gata.

Summerar vi vad som är känt idag har vi i alla fall 7 stycken platsbyggen i område 2. Tre av dem görs i egen regi av personer med anknytning till branschen. Fyra byggs av ByggPro.

För ett par månader sedan förutspådde Tomtfarfar att ByggPro skulle få den roll på område 2 som Ersmarks Trä och Bygg hade i område 1. Dock ser det ut som att platsbyggen blir ännu mer frekventa här, en intressant utveckling.

Många uppdrag för ByggPro alltså. Amatörerna som bygger i det närliggande garaget på D15 är dock sura. Inte en enda förfrågan om garagebyggen! Det bör de kunna komma över. Byggherren på D15 som haft ledigt från jobbet sedan september återgår i arbete från december. Inte nog med att kunnandet är mer begränsat, utan tiden är också slut.

C11, grävning och fyllning.
Men det händer också saker på Anna-Stavas gata. Vi har väntat aktiviteter på C11, tomten i Hjortronlandet som länge haft bygglov. Nu har markarbetena börjat där.

Precis rakt över vägen från C11 ligger D3. Där har det sprängts en hel del, kanske första rejäla sprängtomten som bearbetats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar