torsdag 24 november 2016

Advent

D15 med D19 på avstånd
Det är Advent. Advent betyder ankomst. Wikipedia talar om adventus (Dominii) som betyder (Herrens) ankomst.  På norra halvklotet är Advent  årets mörkaste tid, säger Wikipedia. Idag var solen uppe någon timme, och det gick att få en bild med solljus.

Advent är väntan, förberedelse och väntan inför firandet av Jesu födelse vid jul som också Wikipedia berättar. I området är det lite av väntan också. I det yttre händer inte så mycket, utan det mesta händer inne i husen.
E3 växer på höjden

Undantaget på den övre gatan är E3, som växer på höjden. Den andra våningen ser ut att snart vara klar.

Tomtarbete på avstånd. C11 och D3




På södra gatan händer inte heller mycket som utifrån ser ut att innehålla mycket av dramatik. De synliga aktiviteterna har varit på tomterna C11 och D3 mitt emot varandra. Till C11 kommer lastbilar med material nu och då. Det är  även här tusentals kubikmeter som fylls upp innan tomten kan börja bebyggas.
På D3 har det sprängts en hel del, men det arbetet verkar nu klart. Där har också kommit upp en skylt som berättar att det är Älvsbyhus byggplats.

Någon sådan skylt står inte på C13, där grunden legat klar flera veckor. Tomtfarfar har länge väntat husleverans där, men balkgrunden ser ut på samma sätt vecka efter vecka.

Naturligtvis händer det mest spännande inne i husen där i alla fall 4 hus är resta. Det som sker där undandrar sig bloggens uppmärksamhet för det mesta. Tomtfarfar skall inte förväxlas med Tomtefarfar som kan komma krypande upp ur vrårna, lyssna, speja och trippa fram på tårna.

Viadukten snart klar
Viadukten under Slalomvägen är snart klar. Det går bra att promenera över nu, och inom ett par veckor skall allt vara klart.

Första advent är kanske en lämplig dag att låta byggredskapen vila. Många har slitit hårt med byggande. Det förvånar inte om det finns trötthet i kropp och knopp.

Gå istället till kyrkan på söndag och ta del av de vackra sångerna och adventsbudskapet. Tomtfarfar har övat ikväll i Pingstkyrkans adventskör. Välkommen dit, eller till någon annan kyrka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar