måndag 21 november 2016

Byggande tar tid

Interiör av garaget på D15
Visst är det märkligt att det tar så lång tid att bygga. Det är inte ovanligt att man planerar på ett visst sätt, och sedan får man tidplanen kraftigt justerad av verkligheten. Bara sällan innebär det att byggtiden blir kortare än man tänkt sig.

Ett par byggherrar trodde på inflyttning i februari. Det var under de allra första dagarnas byggande i september. Så här långt in i processen har färdigdatum flyttats fram ett par månader kan man tro.

Så var det också med det avbildade garageprojektet. Som Tomtfarfar nämnt tidigare upphör ledigheten för byggherren snart, och en hel del återstår. Samtidigt är det naturligtvis mycket som gjorts. Utvändigt är garaget klart förutom underspikning, takavvattning, hörn och lister. Invändigt kommer elektrikern på onsdag, och sedan skall det vara klart för att sätta skivor i tak och väggar. En månads ytterligare jobb hade närapå färdigställt garaget, även med det lite behagligare arbetstempo som det här gänget tillämpar.

Under några veckor har det varit möjligt att ha utrymmet varmt för att torka ut. Upp mot 30 grader blev det med en 2 kilowatts byggfläkt. Nu, sedan väggarna är plastade är värmen dämpad.

Tomtfarfar slog upp brett att det blivit en felleverans från Lundkvists Trävaru. Det var aldrig något stort problem, då det gick att hämta rätt dimensioner lokalt. En av grannarna avser att bygga garage från samma leverantör. Han har dock planerat lite annorlunda, och beställer elstyrd port och köper även till rote och takpapp. Det garaget påbörjas till våren.

ByggPro i huset intill kan möjligen bli ett undantag mot planeringsregeln. Nu jobbar man visserligen parallellt med andra objekt, men bygget av D15 har gått mycket bra. April var utlovat, men kanske, kanske kan huset bli inflyttningsklart i mars.

På E2, tvärs över gatan ser det ändå ut som att SiljeBygg har ännu mer bråttom med Skidstahuset. Kan det huset bli klart i februari?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar