torsdag 3 november 2016

Katitzibyggen förbereds

Ställning rest på D19, Katitzis gata 15
Vilken vacker vinterdag det var idag. Solen strålade, och den nyfallna snön gjorde allt ljust, rent och vackert. Snö skall vi ha mer av. I morgon fredag kan det bli 2 decimeter. Klass 1-varning är utfärdad för Västerbottens kustland.

Idag var förutsättningarna för byggande bra. Nära nollgradigt fram på dagen och sol som sagt. Nu ser man att det kommer fler hus på Katitzis gata. Förberedelserna pågår.

Det kan inte dröja länge förrän huset på D19 levereras. När det väl kommer går det raskt. Kanske monteras det ihop på en dag. Nu är det snö på bottenplattan. men den går att skotta och sopa undan. Det kommer att bli en avskild och bra plats att bo på här. Enligt Tomtfarfars noteringar valdes tomten som nummer 13 på området, den 17:e februari 2015. De som ursprungligen bokade släppte tomten, och de som nu skall bygga fick den senare under våren/försommaren 2015.

Tomterna på båda sidor här, D20 och D18 valdes som nummer ett och två. Det var 11:e respektive 12:e februari. På det senare datumet valdes 3 tomter till, alla på Katitzis gata.
Gjutning på E2, Katitzis gata 10

Eftersom vi ändå gräver i historiens arkiv erinrar sig Tomtfarfar att tomten E2 valdes som nummer 15 på området den 19:e februari 2015. Även här var det andra intressenter som valde tomten än de som nu är på väg att genomföra bygget.

Det var intressant att se hur gjutningen gick till. Något sådant har inte Tomtfarfar skådat tidigare. Betongen spolades ner i grävsmaskinens skopa, och pytsades därifrån på plats i grunden. Grunden färdigställs nu för att ge underlag för Skidstahuset som kommer.

Vi skall inte ha för mycket excesser i datum från februari 2015. Då valdes huvuddelen, eller 25 tomter på område 2. För alla byggen som nu pågår gjordes ursprungliga tomtvalet då.  Tomtfarfar noterade dessa val fram till 17:e mars. Flera tomter har hunnit byta intressenter, kanske både en och två gånger.

Huvudsaken är inte när tomten valdes. Inte heller om man var en av de som var med i denna valomgång. Statistisk spännande, men i praktiken rätt ointressant.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar