onsdag 25 januari 2017

Nytt Bygglov - D2

Tomten med det nya bygglovet - D2
Det hade redan börjat skymma idag när Tomtfarfar fotograferade tomten i slutet av Anna-Stavas gata. Därav den suddiga bilden. Vintermyren 2 är kvartersnamnet. Tomten är tidigare förberedd för byggande. Här är marken jämnad, och en rejäl grop är grävd där huset skall stå. Förmodligen behövde den lösare myrmarken fjärmas, och man kan förvänta sig att hålet fylls med grus innan grundläggningen sker.

Det var förra torsdagen, den 19:e som bygglovet beviljades på D2. Anslaget kom i måndags.Kungörelsen säger bara att här skall byggas enbostadshus och garage. Från grannarna har Tomtfarfar fått information att det blir ett 2-planshus på tomten.

D16. Avtäckning klar.
Vi fortsätter att se på tomter utan hus. En sådan är D16. Grävskopan har larvat sig undan söderut efter fullgjort arbete. Tomten är förberedd för att grundläggning skall kunna börja rätt snart.

Här syns inget berg i dagen. Tomtfarfar erinrar sig att ha meddelat tomtägaren att det inte skulle vara berg här. Georadar-undersökningarna visade på visst djup till berg. Ännu tydligare var det när vägen drogs fram här. Just vid gränsen, eller lite in på D17 kom berget upp ur djupet som en vägg, och låg sedan bara någon eller ett par decimeter under markytan. På D16 kom man däremot inte alls ner till berg när man drog fram vägen.

När skall det byggas här? Vi får naturligtvis vänta och se hur och när 2-planshuset byggs. Blir det ett Eksjöhus, eller blir det ett platsbygge? Många frågor. Låt oss först invänta bygglovet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar