tisdag 3 januari 2017

Då sker inflyttning + nytt hus

E3, D15 och även D19 skymtar. Bilden från idag före snöfallet.
Nej, Tomtfarfar vet inte inflyttningsdatumen. En del kan vara planerade. Så när som på kvartal kan man ändå gissa:

Q1: Inflyttning för C13, D3, E2 och D15

Q2: Inflyttning för C14, D19 och E3


Byggtiden för ett Älvsbyhus är cirka 2 månader. Huset på C13 sattes upp 8:e december. Rimligen sker inflyttning senast under februari,

När det gäller C15, det första platsbygget som blir klart är det ett millimeteravgörande. Det blir klart i mars, men möjligen drar inflyttningen över till april. Lägenheten är dock uppsagd...

För E2 är det bara en känsla att fabrikshuset från Skidstahus som monterades 8:e november blir klart under innevarande kvartal.

De hus som Tomtfarfar placerat i Q2 tror han tidigast är klara för inflyttning i månadsskiftet april/maj. Allt är dock en fråga om hur mycket resurser som sätts in.

Nytt hus idag

D3 monterades idag.
Idag monterades Älvsbyhuset på D3. Den uppmärksamme ser att Tomtfarfar placerat inflyttningsdatum till Q1 även för huset som monteras idag. Med 2 månaders byggtid bör det absolut kunna vara aktuellt för inflyttning under mars.

Huset tar liksom stöd mot skogen på ett mycket dekorativt sätt. Av bilden att döma kan det vara modellen Höner, Det är Älvsbyhus mest sålda 1,5-plans hus, med 101,5 kvadratmeter i bottenvåningen.
"Klustret" med  C13, C14 och D3
Ett sådant här 1,5-plans hus levereras med oinredd vind. Vad Tomtfarfar inhämtat avser familjen att inreda vinden så snart som möjligt. Det gör dock inte Älvsbyhus montörer.

Husen i detta område byggs tydligt i kluster. Område 2 är stort, med 41 tomter. Aktiviteterna tenderar ändå att klumpa ihop sig i sådana kluster, som bilden till vänster visar. Sedan är det riktigt långt till närmaste hus.

Just i den här delen av området har det byggts låga hus. Det nya D3 blir högst så långt. Västerut på D2 kommer senare ett tvåplanshus, som kommer att bryta upp den låga bebyggelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar