onsdag 11 januari 2017

Skyltar och bygglov

Nya skyltar med gastunamn
Just som Tomtfarfar oroades att det händer så lite synligt i området, börjar det röra på sig. För någon dag sedan kom skyltarna med gatunamn upp, även om namnet Anna-Stavas gata har fått förkortas lite. Metoden som förkortningen gjorts på tyder snarare på att den skulle heta Anna-Stavasgatan, men det är så vitt Tomtfarfar vet, helt fel. Lite märkligt faktiskt att man inte hade utrymme för namnet.

Nya bygglov på Katitzis gata

Byggloven då. Minns att det var i början av december som handlingarna behövde lämnas in om man ville behålla sin tilldelade tomt. I början av december kom bygglovet för D18, men sedan dess har det varit lugnt. Nu i veckan har 2 bygglov anslagits, båda på Katitzis gata.

På D17 (Silverarken 14) skall det byggas hus och carport. Bygglovet beviljades redan 3:e januari, men publicerades i måndags. I dag publicerades bygglovet för D20, hus och garage. Beslutet togs 9/1.

De nya D17 och D20 ännu inte på Hitta.se
Därmed kan man konstatera att de flesta tomter på vänstra sidan Katitzis gata nerifrån räknat, har bygglov. D15 och D19 byggs nu. D17, D18 och D20 har bygglov. Tidigare i höst kom bygglovet för D13. Bara D14 och D16 dröjer ännu.

Byggstart annonseras

Tomtfarfar fick del av meddelanden från Facebook. Från D8 meddelas att sprängningsjobbet inleds första veckan i februari, och huset levereras sedan vecka 13. Tomtägarna ser fram emot att komma igång.

Tidigare har vi konstaterat att byggena har "klumpat ihop sig", på ett par ställen. D8 kommer tillsvidare att ligga lite avskilt, även om det är helt centralt i område 2. Inga grannar som bygger nu i alla fall. På tomten står vimpeln från Skidstahus.

Frågan är om hantverkarna från SiljeBygg som nu jobbat uppe på E2 kommer att flytta över till D8 när man gjort klart. Tar man husen i sekvens på det sättet skulle väl C15 komma på tur efter semestern. Där finns också en likadan vimpel.

En film

En bilresa på Katitzis gata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar