fredag 13 januari 2017

Två bygglov till

Områdets senast monterade hus, D3. Även garaget på plats. I bakgrunden hus på område 1,

Det var bygglovens vecka den vecka som gått. Vi såg 2 bygglov på Katitzis gata i början av veckan. Nu i slutet kom även 2 på Anna-Stavas gata.

För bygglov finns 2 datum. Ett när det beviljas och ett när det publiceras i Post- och Inrikes Tidningar. Det senare är ofta 2 dagar efter det förra. Låt oss koncentrera oss på beviljat datum.

Den 10:e, i tisdags, beviljades bygglov på Silverarken 5, D8. Vi har redan berättat att sprängning startar i februari, och huset levereras vecka 13. Vid den teoretiska genomgången för 2 år sedan bedömde vi ett sprängbehov på cirka 200 kubikmeter för denna tomt. Verklighet och teori stämmer inte alltid. Vore ändå intressant att få reda på vad det blev i verkligheten.

Dagen efter kom bygglovet för Sänkhåven 2, C9. I båda fallen handlar det om enbostadshus och garage. När det skall byggas här är ännu oklart.

Det var i början på december byggloven skulle lämnas in. Att det nu kommer en ström av beviljade bygglov tyder på att handläggningen har tagit 4-5 veckor. Kanske kommer någon eller några till kommande veckor. Vintermyren 2 och ett par bygglov på Guldtuppen är något av det vi kan vänta. I slutet av januari kan det vara dags att summera bygglovsläget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar