fredag 19 augusti 2016

Tillkommande arbeten


Ny matjord läggs i gamla skidspåret
Det är verkligen inte mycket kvar för Skanska på område 2. Allra helst om man inte skulle behöva göra mer än det som var planerat. Riktigt så är det inte.

Det gamla skidspåret/draghundsspåret upp genom området har använts av arbetsredskap. Spåren av detta suddas ut då man nu lägger igen med matjord. Det är kanske inte så anmärkningsvärt.

Nyligen tillförd vägtrumma på Katitzis gata
Katitzis gata fick man i all hast gräva av. Vägtrumman längst ner under gatan var inte inritad, men när man började fundera på var vattnet i diket skulle ta vägen blev det rätt uppenbart vad som behövdes.

Likadant är det i vägkanten vid Hjortronlandet. Nog tolkade jag det som att man fixade till vägkanten slutgiltigt i mitten av veckan, en riktigt snygg kantning. Tydligen ville tomtägarna att vägkant med dike skulle finnas på platsen, så Skanska behövde lägga dit mer material och jobba vidare. När man ser utvecklingen dag för dag har man anledning fråga vad som händer när man ser sådant som avviker, och jag fick besked om det idag, och berättar vidare.

Skidspår - nej, det skall inte gå över vägen
 Utanför området kommer också nya funktioner till, inte helt planerade och tydligt beskrivna sedan tidigare. Skidspåret som slutar mot Slalomvägen kommer att få en viadukt. Skidåkarna slipper trängas med bilarna vid passage över Slalomvägen alltså.

I kommande vecka avsynas område 2. Det ser till stor del klart ut. Skellefteå Kraft har jobbat på bra med elskåpen. Jobbet är nästan klart. Katitzis gata ännu i högre grad än Anna-Stavas gata, men den längre gatan är även den snart klar. Infartsbiten på gatan, de första 75 meterna, ser fortfarande minst färdig ut.

Norr om Slalomvägen  - utfart från viadukt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar