söndag 28 augusti 2016

Granskning av Sänkhåven och Mätartavlan

Mätartavlan - notera nivåskillnaden, där dock ingen som vid Hjortronlandet krävt dike
Vad är det med dessa kvarter? Varför märks ingen rörelse där. Inte nog med att det inte finns några bygglov, men inte heller på annat sätt träffar man på några tomtägare här. Faktiskt träffade jag en som under en kort tid hade en tomt på Mätartavlan, men som nyss lämnade tillbaka den. Jag har hört talas om ett annat par också, men som hoppades få byta ut sin tomt.

Är det något fel på dessa tomter? Jag har närmast dagligen besökt området under ett drygt år, och inte lyckats hitta de felen.

Mätartavlan till exempel. De 3 tomterna ligger bra till. Delvis finns likheter med Hjortronlandet, på det sättet att det ligger djupt under vägen. Lite fyllarbete alltså. Däremot är markförhållandena klart bättre här. Ingen besvärande fukt att dränera. Ingen moss- och myrjord att gräva undan. Bara torr fin skogsbacke. Förmodligen kan man komma riktigt bra undan när det gäller sprängning också. Närheten till Ormens väg bör inte ses som en nackdel, den blir inte speciellt trafikerad. Ingen förmögenhet att sätta plank åt det hållet om man vill.

Sänkhåven kan bli lika bra som något annat. De första tomterna österifrån ser för mig riktigt enkelt ut att bebygga. På krönet innan den rejäla lutningen västerut börjar finns ett par tomter med magnifika lägen. Den sista här 6C är riktigt intressant. Här föreskrivs suterräng, vilket verkar märkligt. Det blir tyvärr dyrt att spränga bort hela bergklacken som då blir fallet. Vanlig grundläggning för 6C skulle ge helt andra möjligheter. För de 3 följande och sista tomterna västerut föreskrivs normal grundläggning, och de kommer att hamna fint i västerlutningen. Kvällssolslägen alltså.

Nej, jag har inte förstått varför aktiviteten runt dessa tomter närmast varit noll. Upplys mig gärna om det är något jag missat. Det finns en kommentarsfunktion i bloggen som i så fall utmärkt väl kan användas.

Några verkar tveksamma till att bygga suterränghus, och skulle helst bygga ”vanliga” hus. På de här 2 kvarteren finns 6 suterräng- och 4 med vanlig grundläggning. Har du suterrängtomt kan du kolla med motsvarande på område 1. De första börjar bli klara. Annars är det inte mycket att hoppas på då område 3 helt kommer att bestå av suterränghus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar