måndag 8 augusti 2016

På spaning efter liv

Raggsjöliden, Torgny Lindgrenmuséet
Sommaren har varit varm. Solen har flödat över Västra Eriksberg och omgivande terräng. Arbetena har legat i dvala under semestertiden. Även bloggen har varit i träda. Nu när arbetet återupptagits är det hög tid att även bloggen vaknar.

Själv har jag varit på spaning på andra orter senaste veckan. Bland annat på en lite litterär resa till Torgny Lindgrenmuséet Raggsjöliden. Muséet hade vi besökt tidigare, och nu var vi där för att köpa saft, Farmors hallonsaft som finns till försäljning. Kom ändå i samspråk med guiden och nämnde naturligtvis Västra Eriksberg och Ormens Väg som Lindgren fått ge namn åt. Utanför på gården står stubbrytaren uppställd, och personligen hade jag gärna sett att novellen Stubbrytaren fått ge namn åt ett kvarter. Guiden förslog någon av de verkliga och uppdiktade ortsnamn som förekommer i Torgny Lindgrens böcker. En imponerande samling vägskyltar trädda på samma stång finns på gården. Tillsammans smakade vi på förslaget Inreliden, som kunde ha passat. Det skulle väl i så fall ersatt kvarteret Vintermyren.


Nu är det länge sedan gatu- och kvartersnamn bestämdes, och vi få hålla oss till det som finns. I anslagen av bygglov spanar jag efter tecken på liv från tomtägarna på ett par kvarter som ännu inte visat att de lever. I alla fall inte att de intresserar sig för byggande på Västra Eriksberg. Var finns Sänkhåvarna? Lever Mätartavlorna? Inom astronomin kan man intressera sig för tecken på liv på andra planeter, och det är ännu inte lättare att se livstecken i de kvarteren. De får man skåda i stjärnorna efter.

Inom någon månad blir tomterna tillgängliga. Då kanske vi får se.

Den som aldrig gjort ett misstag har aldrig provat något nytt. (Albert Einstein)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar