torsdag 11 augusti 2016

Nu händer det

Vägen närapå klar. Tomtägare i bakgrunden som funderar vid sin tomt D16
Allt händer på en gång nu i område 2. Nu ser man intresserade tomtägare och andra röra sig i området, och man får spännande samtal och kontakter.

Intresserade tomtägare förresten – jag träffade ett ungt par en kväll här, men de var inte tomtägare. De som bokat tomten var inte så intresserade, trots att de har bokat en utmärkt tomt. Släkten jag träffade verkade ha mer intresse. Killen var väl insatt i byggandet och vilka firmor som skulle in. När jag pekade ut en annan tomt föreslog han att det var ByggPro som skulle bygga där. Det stämde perfekt. Han hade själv varit med och byggt i område 1.
Skanska snyggar till vägkanten

 Man får hoppas att ägarskap till tomter nu svänger över till de som har det verkliga intresset, eller att de som har bokat börjar agera och lägga ner det arbete som behövs för att komma till skott. Träffade även en sådan tomtägare 2 tomter därifrån. Han kände att han skulle ”bli vid sin läst”, och inte lägga sig i byggandet alltför mycket. Klokt hade han kommit fram till att han ville bygga 2-planshus, men inte kommit särskilt mycket längre. Han nämnde dock 3 olika husfabrikanter/byggare som han villa jobba vidare med för att kunna göra ett urval. Rimlig prioritering även där.
Cykelbanan nyasfalterad

I område 1 har många flyttat in och trivs. Några har förverkligat en gammal dröm att bygga just här- Lägger med en länk till det.

Cykelbanor asfalteras, vägarna ser alltmer färdiga ut och även diken och slänter fixas till. Skellefteå Kraft påstås ha varit på plats enligt min Skanskainformatör, men jag har inte lyckats se dem. Återkommer med information när de utför något jobb i elskåpen.

Nu har kommunen skickat ut en hel massa papper:
- Info kvarvarande avverkning vecka 34
- Köpekontrakt och köpebrev för tomten
- Information om överenskommelse med kommunen för att kunna vara med i gemensam sprängning.

Det senaste fanns nog inte med i något utskick för ett år sedan till område 1. Här på berget är förhållandena annorlunda.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar